Voet optimalisatie

Tijdens een intake gesprek bespreken we de (voet)klachten en kan ik een ruwe inschatting maken van het aantal behandelingen die ik verwacht nodig te hebben.

Een intake gesprek bestaat o.a. uit een anamnese, bewegingen voor thuis incl de benodigde materialen, informatie een hands-on behandeling en levenslange video begeleiding.

Je gaat zelf thuis aan de slag met het verbeteren van jouw voeten en hun functie. Door weer in beweging te komen en je voeten sterker te maken zal je merken dat je voetklachten verminderen. Doordat je je bewuster bent van jouw voeten en lichaam zal je sneller de signalen van je lichaam herkennen en daarop in kunnen spelen. Je leert luisteren naar je lichaam.

Bij een vervolg behandeling bespreken we de bewegingen die thuis gedaan zijn, het verloop van de klachten en behandel ik de voeten(klachten). Waar nodig geef ik een voedingslijst en voedingsadvies op maat, ademoefeningen, informatie over stress, slaap, voeding, mindset, ademhaling, schoenadvies en meer. De materialen zoals een foam roller, ballen en teenspreiders voor de bewegingen thuis zitten bij de consult prijs in.

Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld 3-5 behandelingen voor acute of kort bestaande voetklachten, 7-9 voor chronische en langdurige voetklachten.

Losse behandelingen zijn 149,50 incl. oefen materialen voor thuis. Je kunt ook kiezen voor een behandelkaart van 4 behandelingen voor 568,- of een behandelkaart van 8 behandelingen voor 1076,-. De intake van 169,- staat los van deze behandelkaarten.

Het voordeel is dat je niet vastzit aan een aantal behandelingen, maar wel de vrijheid hebt om voor voordeel te kiezen wanneer je meerdere behandelingen nodig hebt.

  • Intake: 169,-
  • Vervolg consult: 149,50
  • Behandelkaart kort (4x): 568,-
  • Behandelkaart lang (8x): 1076,-
Lees meer...

Blote voeten wandeling 'Tussen hemel en aarde(n)'

Stap voorzichtig uit je schoenen en voel het zand onder je blote voeten. Het voelt koel en geruststellend aan, alsof de aarde je begroet met haar zachtheid.

Adem diep in en laat de lucht je longen vullen en terwijl je uitademt, laat je al je zorgen en spanningen los. De duinen omarmen je, en je voelt je één met de natuur om je heen.

Terwijl je verder loopt, nodig ik je uit om je ademhaling te volgen. Laat je ademhaling synchroon gaan met het ritme van jouw lichaam en de stappen die je neemt. In en uit, als een eeuwigdurende dans tussen jou en je bewegingen. Terwijl je dit doet, merk je hoe je geest kalmeert en je innerlijke rust vindt.

Je loopt met een groep gelijkgestemden en verbindt je met deze fijne mensen die net zo graag als jij in de natuur zijn en zich willen verbinden met de natuur.

Ga mee en sluit je aan!

Lees meer...

Wekelijkse ademsessie (groep)

Wekelijks is er de mogelijkheid tot een rustige, ontspannende ademsessie in een groep van maximaal 12 personen.

Liggend op een matje op de grond (of zittend), veilig onder een warm dekentje en met je ogen dicht gaan we via de adem op reis door het lichaam. Onder begeleiding van muziek creëer ik een warme veilige omgeving om helemaal tot rust te komen en opgeladen de wereld in te gaan.

Elke week schrijf ik aan de hand van een thema een nieuwe ademsessie. Het thema gebruik ik om je te laten landen in het moment. De muziek die ik gebruik tijdens de ademsessie stem ik af op het thema van die week.

Data: elke maandagavond

Tijd: 19.30-20.30, inloop vanaf 19.15

Kosten: 12,50 losse sessie

  • 50,- 5 strippenkaart
  • 80,- 10 strippenkaart

Je kunt via de website, ter plaatse contant of per pin betalen. Wil je ter plaatse betalen stuur dan een mail om je op te geven naar joyce@back-2-basics.nl

Locatie:

  • Helmlaan 50, Haarlem óf bij mooi weer buiten in Elswout, Overveen

Er zijn genoeg dunne yogamatjes, kleedjes, kussentjes en oogmaskers aanwezig, maar voor extra comfort, warmte en zachtheid kan je je eigen zachte matje, warme dekentje of sokken meenemen. Je hoeft geen speciale kleding aan te doen, je kunt kleding aantrekken die lekker zit.

Is een ademreis geschikt voor mij?
Ja! Ik reis mee

Ademreis 1-op-1

Door tijdens een ademsessie bewust, vol en verbonden te ademen, breng je extra zuurstof/energie in je lichaam, waardoor het gaat stromen en energie in beweging komt. Je activeert hiermee het zelfhelend vermogen.

Jouw ademhaling is een afspiegeling van hoe je leeft en andersom. Door bewust te worden van je ademhaling, wordt je bewust van hoe je in het leven staat. De meesten van ons ademen oppervlakkig, snel en onbewust en leven een oppervlakkig, snel en onbewust leven. Dit kan zich uiten in zowel fysieke, als mentale en emotionele klachten, zoals laag energie niveau, rusteloos, lusteloos, gejaagd, neerslachtigheid en/of gebrek aan grip op je leven.

In een uur tijd begeleid ik jou en je ademhaling door verschillende ademtechnieken, aangepast op jouw persoonlijke situatie.

95,- per uur

Is een ademreis geschikt voor mij?
Lees meer...

Lichaamsreis 1-op-1

Ben jij op zoek naar ontspanning in een veilige omgeving? Wil je meer in je lichaam aanwezig zijn?

Het is bekend dat trauma zich vastzet in het lichaam in bijvoorbeeld de grote psoas spier (heupspieren). Deze spier zend via het 'stress systeem' steeds informatie naar de hersenen waardoor je in het hier en nu geraakt kan worden door pijn uit het verleden. Het lichaam vergeet namelijk traumatische ervaringen niet wanneer het niet de juiste uitlaatklep heeft.

Lichaamswerk gebruikt de intelligentie van je lijf om jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn te bevorderen. De onderdelen zijn namelijk volgens verschillende lichaamswerk theorieën onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

In een uur tijd breng ik jouw lichaam in een diepe staat van ontspanning door middel van rekken, masseren, schudden en andere hands-on technieken.

95,- per uur

Is een lichaamsreis geschikt voor mij?
Lees meer...