Hallux Valgus

Heb je last van pijnlijke bunion (knobbel) aan de basis van je grote teen? Ervaar je tintelingen en een doof gevoel onder je grote teen? Kun je geen comfortabele schoenen meer vinden en schaam je je zelfs een beetje voor je voeten? Ik bied een natuurlijke en holistische benadering om je te helpen.

Alternatieve Behandeling voor Hallux Valgus

De resultaten van het optimaliseren van je voeten kunnen zijn:

  • Vermindering of minder zichtbare knobbel (let op, geen volledige verdwijning)
  • Vertraging van de hallux valgus-vervorming of voorkoming van verdere verslechtering
  • Pijnloos wandelen
  • Acceptatie van je eigen voeten

Houd er rekening mee dat dit proces tijd kost. Als na een operatie de klachten aanhouden, is er nog steeds een kans op verbetering.

De Oorzaken van Hallux Valgus

Hallux valgus en de spieren rondom de grote teen zijn een van de oorzaken. Als de spanning in deze spieren te hoog is, kan dit leiden tot scheefgroei van de grote teen.

Vaak is te zien dat de Psoas een oorzaak heeft in het ontstaan van een Hallux Valgus. Deze spier loopt vanaf de wervelkolom naar de binnenkant van het bovenbeen. Als er sprake is van een probleem in de Psoas kan dit leiden tot abnormale belasting waardoor lage rugklachten, pijn in de heupen, knieën, enkels, voeten en Hallux Valgus kunnen ontstaan.

Ook spelen erfelijke factoren een rol in het ontstaan van een Hallux Valgus.

De eerste stap is het herstellen van de voetbogen, omdat het probleem niet alleen de grote teen betreft, maar de algehele drukverdeling over de voet.