Lichaamsreis 1-op-1

Voel je je onrustig, gespannen, snel angstig of ervaar je stress?

Neem een uurtje voor jezelf. Kom bij mij (met kleding aan) op de behandeltafel liggen en laat je tot rust brengen met hands-on technieken en ademoefeningen.

Door het rekken, schudden, masseren en aanraken met aandacht kom je tot een diepe rust. Je kunt de stress en angst even loslaten. 

De nervus vagus is misschien wel de belangrijkste zenuw in jouw lichaam. Deze zenuw registreert de toestand van de interne organen en speelt een cruciale rol bij de overgang van het sympatisch zenuwstelsel (actie) naar het parasympatisch zenuwstelsel (rust). Het sympatisch zenuwstelsel wordt geactiveerd tijdens stressvolle en gevaarlijke situaties en het parasympatisch zenuwstelsel wordt vervolgens geactiveerd zodat we weer kunnen ontspannen en herstellen.

Wanneer de nervus vagus té INactief is dan staat het ‘actie’ zenuwstelsel te veel aan, waardoor onze stressreactie (fight-flight response) gedurende de dag verhoogd is. Ons lichaam maakt dan meer stresshormonen aan, zoals adrenaline en cortisol. Het gevolg hiervan is dat er meer bloed naar de spieren gaat, dat onze zenuwen gevoeliger worden voor prikkels en ons immuunsysteem onderdrukt wordt.
Wanneer de vagus zenuw een lange tijd te weinig doet, krijgen we structurele problemen doordat het autonome zenuwstelsel verstoord wordt.

Door bepaalde ademhalingsoefeningen en bewegingen activeer je de nervus vagus en komt je systeem tot rust.

95,- per uur

Wil je weten of een lichaamsreis geschikt is voor jou? Klik dan hier

Maak een afspraak

review

*

Ik ken Joyce al een tijdje. Ik ben zelf ook (gediplomeerd) masseur. Toen ze mij vroeg om op mij te oefenen voor lichaamswerk, hoefde ik niet na te denken.
Ze is altijd met haar aandacht bij de persoon, communiceert op een fijne toon, en haar aanraking is vol gevoel. De sfeer was sereen, en je voelt je meteen op gemak.

Ik heb altijd al last van mijn quadratus lumborum, (onderrug, aan de zijkanten vanaf je ruggenwervels). Daar heeft ze ook het meest stevige lichaamswerk verricht. Ik werd de volgende dag, losser wakker. Niet dat de pijn miraculeus verdwenen was, maar ik had meer ruimte leek het. Dit heeft meer tijd en aandacht nodig.
Meteen een volgende afspraak gemaakt voor volgende week.

Bassam

*

Dinsdag 18 oktober kwam Joyce naar mijn lokatie in Maasland en gaf me een lichaamsbehandeling.

De behandeling was Verruimend en verrijkend. Ik voelde me veilig en in capabele handen. Daardoor kon ik me open stellen en durfde ik kwetsbaar te zijn. Ik kon ontspannen en loslaten en dat voelde heel goed. Na de behandeling voelde ik me opener, wakkerder en energieker.

Joyce straalt warmte, rust, veiligheid, kundigheid en daadkracht uit. Vindingrijk, flexibel en creatief werd mijn kas als behandelruimte ingericht en loodste ze me door het hele proces. Dank voor je liefde!

Jos

*