Magnesium voetenbad

Ingrediënten voor een magnesium voetenbad:

Vul een voetenbad tot boven de enkels met warm water (ongeveer 37°C). Voeg 150 gram magnesiumkristallen toe aan 3 liter water. Relax met je voeten in het badje minimaal 20 minuten, idealiter 30 minuten.

Tijdens het voetenbad kun je je voeten bewegen, wat zorgt voor een betere bloedcirculatie en dus een verbeterde opname van zwavel en magnesium. We raden aan een spons of washandje in het water te plaatsen, zodat je je voeten en tenen automatisch beweegt.

Zorg ervoor dat je enkels ook onder water zijn.

Als je gevoelige voeten hebt voor warmte, kun je ook een voetenbad nemen met koud water. In dat geval moeten de enkels boven het wateroppervlak blijven om afkoeling te voorkomen.

Magnesium en MSM Optimaal Vitaal

Breng minimaal 2 keer per week olie of gel aan rondom de navel. Je kunt kiezen tussen Magnesium MSM of de Original gel. Als je liever smeert, gebruik dan de MCM gel. Breng de gel aan op de onderkant van je voeten tot boven de enkels, rondom de navel, en op de plek van spierpijn of spierkrampen. Je kunt dit dagelijks doen, of afwisselen met een magnesium voetenbad.

Waarom Zechzal?

We hebben goede ervaringen met Zechsal, een klein Nederlands bedrijf dat hoogwaardige magnesiumproducten verkoopt.

Droogborstelen

De Vegafibre wellness brush gebruik je voor het droogborstelen om de fascia nog beter te laten herstellen.

Droogborstelen?

Droogborstelen houdt in dat je met een stevige borstel over je lichaam gaat. Deze reinigingsmethode dateert al uit de middeleeuwen en maakte deel uit van kloosterrituelen. Droogborstelen verwijdert dode huidcellen, reinigt poriën, stimuleert de bloedsomloop en geeft je extra energie. Het verbetert ook de structuur van je huid, opent verstopte poriën, laat je huid beter ademen en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

Je kunt dagelijks je hele lichaam droogborstelen, bij voorkeur 's ochtends voor het douchen. Begin met een zachte borstel en zachte druk, en bouw geleidelijk op naar een stevigere borstel en druk.

Gebruiksaanwijzing:

Neem 's ochtends vijf minuten de tijd voor een droogborstelmassage, bij voorkeur twee keer per week in het begin. Zorg ervoor dat de kamertemperatuur aangenaam is, zodat je niet gaat zweten of het te koud krijgt. Je huid kan warmer en een beetje rood worden, wat normaal is. Het betekent dat je lichaam geactiveerd wordt na de behandeling. Bij het borstelen van je benen, begin je bij de voeten en werk je omhoog naar je benen, zowel aan de voor- als achterkant, in lange, soepele bewegingen. Borstel elk deel van de huid ongeveer tien keer. Voor een goede lymfestroom, borstel altijd in de richting van het hart of het borstgebied. Borstel zachtjes en langzaam! Tip: gebruik Zechsal magnesiumolie, -gel of body cream na het droogborstelen. Magnesium wordt dan extra goed door de huid opgenomen!

Belangrijk om te weten:

Mensen met eczeem of een chronisch droge huid moeten voorzichtig zijn met droogborstelen. Als je last hebt van keratosis pilaris, rode bultjes op de huid, kan droogborstelen juist gunstig zijn om de bultjes te verwijderen.

Droogborstelen heeft tal van voordelen, waaronder het stimuleren van het lymfestelsel, het verbeteren van de huidstructuur en het verwijderen van dode huidcellen. Het draagt bij aan een gezondere huid en helpt gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Veel plezier met je voet optimalisatie- en droogborstelroutine!