Mortons neuroom

Het mortons neuroom is een symptoom met een andere oorzaak dan een ontstoken zenuw. Als voet optimalist richt ik mij richt zich op de onderliggende oorzaak, in plaats van alleen de symptomen te behandelen.

De oorzaak is meestal een doorgezakte voorvoet en overbeweeglijkheid van de teen gewrichten. Interessant genoeg komt deze aandoening vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Een ander belangrijk punt is dat als een van de heupspieren verkort raakt, dit direct meer druk op de doorgezakte voorvoet kan veroorzaken. Het probleem hierbij is dat dit vaak niet als zodanig wordt herkend.

Het is van groot belang om de signalen van verkorte heupspieren te herkennen:

  • Een stijve onderrug
  • Soms pijn in de lies
  • Hoog ademen
  • Ervaren van stijfheid bij het opstaan

Het herstelproces van het mortons neuroom begint met het herstellen van de lengte van de heupspieren en het versterken van de voetspieren.

Door dit regelmatig te doen, zullen de heupspieren en voetbogen zichzelf geleidelijk herstellen. Uiteindelijk zal het neuroom ook zelf herstellen, en zal de pijn verminderen of verdwijnen. Dit herstelproces verloopt langzaam, maar het levert uiteindelijk wel het gewenste resultaat op: pijnvrij bewegen!

Het kost slechts 15-20 minuten per dag om dit zelf te doen, en uiteindelijk is er geen operatie nodig. Een mooi bijkomend effect is dat het hele lichaam reageert, wat kan resulteren in afname van klachten in de knie, rug en/of nek.