Optimalisatie van lijf en leven

Gezondheid is een belangrijk onderdeel van mijn leven, maar ook een gecompliceerd onderdeel. Ik raakte verdwaald in de overvloed van mogelijkheden en tegenstrijdigheden op het internet. Door naar het grotere geheel te kijken ontdekte ik dat er verschillende gebieden in je leven zijn waar je invloed op uit kunt oefenen. Én dat deze verschillende gebieden ook weer invloed op elkaar uitoefenen. Zo veranderd je voedingspatroon als je slecht slaapt en kan je minder goed met stress omgaan als je een verhoogde ademhaling hebt. Andersom geldt precies het zelfde. Ben je veel (buiten) in beweging, dan slaap je beter. Ga je op een gezonde manier met je voeding aan de slag, dan zal dat een boost voor je immuunsysteem zijn.

Leren balanceren

Iedereen weet dat gezond leven belangrijk is, maar wat houdt gezond leven in?  

Er kunnen gebieden in je leven uit balans zijn waar je je niet bewust van bent. Ze hebben invloed op jouw gezondheid, vitaliteit, daadkracht, focus, levenslust en plezier. Het kan lastig zijn om er achter te komen welk gebied uit balans is en hoe je die weer in balans krijgt. Ik heb me verdiept in verschillende gebieden die invloed hebben op jouw lijf en leven.

Misschien heb je op de korte termijn nog geen last van lichamelijke of mentale ongemakken, maar op de lange termijn gaat je lichaam steeds meer signalen geven. Het begint met kleine ongemakken, zoals een opgeblazen gevoel, regelmatig hoofdpijn, snel spierpijn, stijve spieren en gewrichten, blessure gevoeligheid, verminderde focus en concentratie, verminderd korte termijn geheugen, enz. Deze kleine ongemakken kunnen zich ontwikkelen tot lichamelijke en mentale klachten waar je niet meer omheen kunt. Zo kunnen obesitas, chronische ontstekingen, permanente diarree of obstipatie, schildklier problematiek en onvruchtbaarheid een hele grote impact op je leven hebben.

Het is bijna niet mogelijk om alles 100% goed te doen. De kunst is om te leren balanceren, om de 80/20 regel in je leven toe te passen. 80% van de dingen die goed en gezond voor je zijn en 20% van de dingen die een minder goede keuze zijn, maar waar je wel heel blij van wordt. Soms blijkt na een tijd dat 90% van de dingen die je doet gezond en goed voor je zijn én dat je daar ook nog eens heel blij van wordt!

Samen analyseren wij de verschillende gebieden in jouw leven en met een ongecompliceerd en duidelijk plan kan jij aan de slag om weer in balans te komen.

Ik heb een vraag

verbinding

Wil jij je lijf en leven optimaliseren? Dat kan!

Aan de hand van een vragenlijst kijk ik samen met jou welke gebieden in jouw leven uit balans zijn en hoe we die aan kunnen pakken en verbeteren. Wanneer de gebieden voeding, ademhaling, beweging, stress, sociale contacten, immuunsysteem, zingeving en slaap in balans zijn voel je je fijn, heb je energie, is jouw gewicht optimaal en ervaar je geen lichamelijke ongemakken. De optimale situatie voor jouw lijf en leven!

Samen met jou maak ik een overzichtelijk, duurzaam en behapbaar plan om deze gebieden in balans te brengen en te houden.

Maak een afspraak