Spreidvoet

De eigenlijke oorzaak van een spreidvoet is een doorgezakte voorvoet in combinatie met een slecht functionerende plantaire peesplaat. Het bindweefsel, dat zich onder de voet bevindt, speelt hierbij een cruciale rol. Deze peesplaat, die zich aan de onderzijde van het teengewricht bevindt, kan na verloop van tijd uitrekken en zelfs scheuren, wat leidt tot een platvoet.

Wanneer de druk over de voorvoet niet meer gelijkmatig wordt verdeeld, kan het teengewricht instabiel worden en verliest het gewrichtskapsel zijn vermogen om het teengewricht bij elkaar te houden. Dit resulteert in het geleidelijk uit elkaar bewegen van de tenen.

Spreidvoet en de oplossing

De behandeling is in eerste instantie gericht op het herstellen van de drie voetbogen, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan het bindweefsel. Het gewrichtskapsel heeft tijd nodig om zichzelf te herstellen, dus het is belangrijk om geduldig te zijn, aangezien dit niet van de ene op de andere dag zal gebeuren.

Hoewel het geen snelle methode is, zal het uiteindelijk leiden tot blijvende resultaten, met dank aan de positieve invloed van het bindweefsel en het zelfherstellend vermogen van het lichaam.