Podoloog of voet optimalisatie?

Voet optimalisatie is een holistische vorm van podotherapie waarbij ik de voet als de basis van een gezond lichaam beschouw. Als holistisch voet optimalist richt ik me niet alleen op voetproblemen, maar ook op gerelateerde klachten in enkels, knieën, heupen en rug. Mijn doel is om terug te keren naar een natuurlijke houding en manier van lopen.

Wanneer de voet goed functioneert, zijn steunzolen en orthopedische schoenen soms niet meer nodig. Holistische podotherapie zoekt naar de oorzaak van klachten. Het herkennen van deze oorzaak kan een uitdaging zijn, omdat we als mensen vaak over onze grenzen gaan zonder het te beseffen.

Mijn benadering is holistisch; ik kijk naar het geheel, niet naar afzonderlijke onderdelen. Bij holistisch onderzoek analyseer ik het hele individu, omdat alles met elkaar verbonden is volgens de holistische leer. Problemen kunnen niet worden begrepen door slechts een deel ervan te bestuderen.

In plaats van zooltjes, die je stilzetten en je voeten juist minder sterk maken, bied ik speciale bewegingen aan die een breed scala aan veranderingen teweegbrengen. Dit herstelt niet alleen de stand van de voeten, maar ook van enkels, knieën en heupen. Dit vermindert afwijkende looppatronen en de daaruit voortvloeiende klachten.

Als je geïnteresseerd bent, kun je een afspraak maken voor een intakegesprek.

Bij een holistische benaderingen is fysieke en mentale gezondheid met elkaar verbonden. Een probleem in de voet kan een emotionele oorzaak hebben en vice versa. Daarom richt ik me niet alleen op voetklachten, maar vraag ik ook door over voeding, leefstijl, stress, slaap, en nog een aantal andere aspecten om de diepere oorzaken te onderzoeken.

Het verschil tussen een podoloog en een podotherapeut kan verwarrend zijn. Het belangrijkste verschil is dat iedereen die met voeten of schoenen werkt, zichzelf podoloog mag noemen, terwijl een podotherapeut een beschermde titel is. Ik noem mezelf een voet optimalist omdat het beter past bij wat ik bied.

Mijn behandelingen worden niet vergoed door aanvullende zorgverzekeringen. Ik kies hiervoor om mijn holistische visie te behouden en jou de tijd, aandacht en kwaliteit te bieden die je verdient. Hierdoor krijg je een behandeling op maat.