- gember (ca 1-2cm)
- 2 uitjes
- 4 zoete aardappels
- 1-2 tenen knoflook
- 1 eetlepel kerrie
- klein beetje citroen sap
- 1-2 bouillon blokjes
- 1 liter water
Fruit de 2 gesneden uien in (kokos)olie met de fijn gesneden gember, 1-2 tenen knoflook, 4 geschilde en in stukjes gesneden zoete aardappel en een eetlepel kerrie in een pan. Bak eventjes. Voeg dan 1 liter water en 1-2 bouillon blokjes toe en laat koken tot de zoete aardappel gaar is. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg als laatste een beetje citroensap toe.
Opties: voeg een flinke scheut kokosmelk toe en bijv wortels of pompoen.
Soep is heel eenvoudig om te maken. Kies groenten waar je de soep van wil maken (bijv. bloemkool, broccoli, courgette, pompoen, enz). Fruit een uitje in een soeppan, bak kruiden die bij de groenten passen met de groenten in de pan, vul de pan met water tot de groenten net onder water staan en kook met een bouillonblokje.
Fles pompoen kan je goed wassen en met schil en al in de pan doen.