- 150 gram zwarte bonen
- 50 gram kikkererwten
- 2 Zoete aardappels
- 0,5 grote pompoen of 1 kleine
- 1 ui
- 2 blikken of pakjes tomaten blokjes
- 1 pakje tomatenpuree
- 0,5 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- Beetje verse koriander
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de 2 zoete aardappelen en de pompoen en snij in blokjes. Spreid de pompoen en zoete aardappel uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olie en 0,5 theelepel kaneel, 1 theelepel gerookte paprika poeder, 1 theelepel komijn poeder en 1 theelepel korianderpoeder. Hussel alles even door elkaar. Rooster de groenten ca 20 min in de oven.
Bak in een pan 1 gesnipperde ui, wanneer die gaar is bak je de inhoud van het pakje tomatenpuree even mee. Voeg daarna 2 blikken of pakjes tomatenblokjes, 150 gram zwarte bonen en 50 gram kikkererwten toe en laat sudderen. Wanneer de aardappel en pompoen gaar is kunnen die ook in de pan erbij. Proef of de smaak goed is. Voeg anders nog wat kruiden toe. Hak de verse koriander en voeg toe aan de chili sin carne.
Serveer met rijst.