- 10 dadels (uit een doosje bij de turkse winkel of toko, niet zo’n plastic schaaltje met nep takje erbij)
- 0,5 reep pure chocolade
- 1 eetlepel kokosolie
- optionele vulling pindakaas of tahin
- optionele topping kaneel, kokosrasp, zout
- bakpapier
Leg een vel bakpapier in een schaal of op een bord en ontpit de dadels. Smelt de chocolade met de kokosolie in een pannetje. Ontpit en vul de dadels met pindakaas of bijvoorbeeld tahin. Wanneer de chocolade is gesmolten dompel je de dadels onder in de chocolade en leg je ze op het bakpapier. Sprenkel een klein beetje zout, kaneel of kokosrasp over de dadels als de chocolade nog niet uitgehard is.
Leg de dadels een nacht in de vriezer.
Direct uit de vriezer zijn ze het aller lekkerste!
Heb je chocolade over? Maak dan meer dadels of spreid de chocolade uit over een bakpapier, sprenkel daar rozijnen, nootjes, kaneel, zout en pindakaas over uit en leg in de vriezer.