Had ik maar eerder geweten dat het zó makkelijk is om gezond ijs te maken!
Perzik-pompoen ijs
- 100 gram geweekte cashew noten
- 70 gram pompoen (evt uit de diepvries)
- 150 gram perzik (evt uit de diepvries)
- 2 dadels
- 1 eetlepel honing
- scheut (plantaardige)melk
Doe alle ingrediënten zonder de melk in de keukenmachine en laat draaien. Voeg al draaiende langzaam de melk toe tot het een glad mengsel is.
Voor het overige ijs op deze pagina: snijd een overrijpe banaan in plakjes en leg een nacht in de vriezer, dat is de voorbereiding die je gedaan moet hebben.
Voor romig bananen ijs
- 1 bevroren banaan
- 3 eetlepels pindakaas
- 2 dadels (of een ander zoetmiddel)
- beetje (plataardige)melk
Doe de bevroren banaan en de 2 dadels in de keukenmachine. Laat even draaien. Voeg de 3 eetlepels pindakaas toe en laat weer even draaien, tijdens het draaien voeg je melk toe tot het mengsel romig is.
Voor rood fruit ijs
- 1 bevroren banaan
- een handje bevroren rood fruit (uit het vriesvak van de supermarkt)
- 1 eetlepel arhornsiroop of honing
- beetje (plantaardige)melk
Doe de banaan en het handje rood fruit in de keukenmachine en laat draaien. Voeg 1 eetlepel ahornsiroop of honing toe en voeg tijdens het draaien een beetje melk tot het een romig mengsel is.
Chocolade ijs
- 1 bevroren banaan
- 2 eetlepels cacao
- 3 dadels
- beetje (plantaardige)melk
- stukje chocoladereep in kleine brokjes gesneden
Doe de banaan in de keukenmachine met 3 dadels en laat draaien. Voeg 2 eetlepels cacao toe en laat weer draaien. Wanneer het goed gemengd is kan je al draaiende een beetje melk toevoegen tot het een romig mengsel is. Schep de stukjes chocolade door het ijs.
Je kunt het ijs direct eten of bewaren in de vriezer. Haal het ijs ca. 30 minuten voor gebruik uit de vriezer.
Je kunt natuurlijk helemaal los qua variaties op dit ijs. Schep bijvoorbeeld op het laatst nog stukjes vers fruit door het ijs of pindakaas, maar roer dat er niet helemaal goed doorheen zodat je ‘slierten’ pindakaas in je ijs hebt.