Met deze ingrediënten kun je variëren. Heb je meer van het een dan doe je dat. De verhoudingen zijn niet zo heel belangrijk.
- 100 gram hele lijnzaad (je kunt lijnzaad thuis vermalen als je de apparatuur hebt, anders gebruik je gebroken lijnzaad)
- 100 gram zonnebloempitten
- 100 gram kikkererwtenmeel of 100 gram havermeel of 100 gram vermalen havermout
- 50 gram pompoenpitten
- 100 gram sesamzaad
- Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven op 190 graden. Doe alle ingrediënten in een kom met warm water en vermeng goed. Het moet een smeuïg papje worden. Het ligt aan het soort meel hoeveel water je nodig hebt, doe dus beetje bij beetje het water er bij. Laat ca 1 uur staan. Als het goed is neemt het meel mengsel het vocht op. Na een uur is het een soort plakkerig deeg geworden. Je kunt het nu tussen 2 vellen bakpapier dun uitrollen. Haal het bovenste vel bakpapier er af en schuif in de oven voor ca 1 uur. Controleer na een half uur of het niet te snel gaat. Wanneer de cracker bruin en knapperig is, is hij gaar.
Je kunt ook specerijen toevoegen voor extra smaak. Bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, kaneel voor een zoetere smaak, za’atar of cayenne voor meer pit