- 50 gram havermout
- 150 ml water
- 150 ml (plantaardige)melk
- 1 banaan
- handje rozijnen
- 0,5 theelepel kaneel
- 2 dadels
- snuf zout
Snij 1 banaan en 2 dadels in stukjes. Doe 50 gram havermout, 150 ml water, 150 ml (plantaardige) melk, de gesneden banaan en dadels, een handje rozijnen, 0,5 theelepel kaneel en een snuf zout in een pannetje en laat ca 5 minuten zachtjes koken, roer af en toe stevig de havermout door. Door het stevig roeren wordt de havermout romiger en gladder.
Er zijn eindeloos veel opties om de variëren. Zo kan je noten, pitten en zaden toevoegen, ander gedroogde fruit soorten, ahornsiroop, honing, pindakaas of andere notenboter, chocolade , cacaopoeder of cacao nibs, kokos rasp of vlokken, ander fruit, zoals rood fruit en je kan alles ook pas toevoegen als de havermout al gekookt is. Geef een persoonlijke twist aan je havermout door je eigen voorkeur toe te voegen.